حمید ظهرابی در همایش «درس آموخته‌های حفاظت مشارکتی» که بعد از ظهر امروز در سالن همایش‌های سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهارکرد: حفاظت مشارکتی مفهومی نو در مدیریت حیات‌ وحش است اما کشور ما هنوز با ایده‌آل‌ها در این زمینه فاصله بسیاری دارد.

وی با تاکید بر اینکه تجربه نشان داده اگر در امر حفاظت به مردم نقش بدهیم، حفاظت پایدار و موفق خواهد بود، افزود: نتایج تجربیات گذشته در حوزه حفاظت مشارکتی نشان می‌دهد که موفقیت‌ها قابل توجه و چشم‌گیر و این باعث جلب اعتماد بین مردم و حاکمیت شده است.

معاون محیط‌ زیست طبیعی و تنوع‌ زیستی سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به اینکه دولت در سال‌های اخیر سعی داشته اقدامات موثری در این حوزه انجام دهد، تصریح کرد: در قانون برنامه ششم توسعه شرایط ویژه‌ای برای حفاظت مشارکتی در نظر گرفته شده بود اما این امر در برنامه هفتم کمی مغفول مانده است به همین دلیل سعی شد که در قانون بودجه سال آینده این مساله جبران شود.

ظهرابی تاکید کرد: ما سعی خواهیم کرد از بخش‌های مختلف ذی‌نفع در این حوزه از جمله بخش‌ خصوصی، جوامع محلی و حاکمیت در کنار هم بهره ببریم و راه موفقی که همه دنیا تجربه کردند و به نتایج مثبتی رسیدند را ادامه دهیم.

او اضافه کرد: آنچه را که تجربه به ما می‌گوید در کنار اقناع‌سازی و همایش‌هایی مانند امروز به کار خواهیم گرفت و تجربه‌های موفق را با بقیه فعالان محیط‌زیست به اشتراک می‌گذاریم تا بتوانیم به نتایج مثبت و قابل توجهی دست پیدا کنیم.

معاون محیط‌ زیست طبیعی و تنوع‌ زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه گفت: از نظر قانونی منعی برای تصویب قرق‌های اختصاصی در شورای عالی محیط‌ زیست وجود ندارد و ما در حال تدوین آیین‌نامه‌های آن هستیم تا بتوانیم در فرصت مناسب با کمک سایر بخش‌ها از جمله سازمان منابع‌ طبیعی این امر را گسترش دهیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، فعالان محیط زیست در این همایش تجربه‌های خود در امر حفاظت مشارکتی با یکدیگر به اشتراک گذاشتند و راهکارهای برون رفت از چالش‌های این حوزه را مورد بررسی قرار دادند.

source

توسط visitmag.ir