کد خبر: 271768

تاریخ انتشار: دوشنبه 07 آبان 1403 – 06:51

 

این نوشیدنی گرم و خوش‌طعم، از مخلوط شدن چای و شیر به دست می‌آید. با این کار چای مزه‌ای لطیف‌تر داشته و بسیار دلچسب‌تر می‌شود. به طور معمول، چایی شیر هم در وعده‌ صبحانه و هم در عصرانه مورد استفاده قرار می‌گیرد‌. از جمله بیشترین کشورهایی که مصرف شیر چای در آن‌ها بسیار رواج داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید به هنگ کنگ، هندوستان، اسکاتلند، انگلستان، کانادا، سریلانکا و ایرلند اشاره کرد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که نمی‌دانید شیر چای (چای لاته) چیست و تاکنون طعم آن را تجربه نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

طرز تهیه شیر چای در خانه

طرز تهیه شیر چای خوش طعم و جذاب

در این بخش به بررسی طرز تهیه یک شیر چای خوشمزه با طعمی دلنشین و جذاب خواهیم پرداخت:

مواد مورد نیاز

  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۲ لیوان شیر
  • ۱ قاشق غذاخوری چای خشک
  • ۱ عدد چوب دارچین
  • ۴ عدد میخک
  • ۲ عدد دانه هل
  • ۱ عدد چوب دارچین

 

طرز تهیه شیر چای با طعمی جادویی

  1. در شروع روش تهیه شیر چای باید شیر را داخل قابلمه ریخته و دانه‌های هل را که به وسیله چاقو بریده‌اید، به همراه یک عدد چوب دارچین داخل قابلمه بیاندازید.
  2. اکنون باید ۴ عدد میخک را به همراه ۱ قاشق سوپ خوری چای خشک به مواد قابلمه اضافه کرده و قابلمه را بر روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شیر به جوش آید.
  3. بعد از به جوش آمدن شیر باید شعله زیر قابلمه را کم کرده و مدت ۱۵ دقیقه زمان دهید تا با شعله کم بجوشد.
  4. پس از این مدت زمان، لازم است تا قابلمه را از روی شعله گاز برداشته و شکر را به آن اضافه کنید. پس از افزودن شکر، مواد شیر چای را خوب به هم  زنید تا نوشیدنی خوب با دارچین و شکر طعم‌دار شود.
  5. شیر چایی آماده شده را باید از درون صافی عبور داده و به وسیله پشت قاشق ادویه‌های مانده درون صافی را کمی فشار دهید تا مزه آن‌ها کاملا خارج شده و داخل شیر چای حل گردد.
  6. در نهایت شیر چای دلچسب و خوشمزه شما آماده نوشیدن خواهد بود. شما می‌توانید بسته به سلیقه خود، این نوشیدنی لذیذ و مقوی را هم له صورت سرد و هم به شکل گرم میل کنید.

طرز تهیه شیر چای در خانه

نکات مهم در طرز تهیه شیر چایی

همانطور که می‌دانید، در تهیه و آماده‌سازی هر نوع خوراکی، با استفاده از رعایت برخی نکات مختلف می‌توان طعم آن را بهبود بخشیده و کیفیت آن را افزایش داد. در صورتی که می‌خواهید شیر چای تهیه شده توسط شما خوشمزه‌تر و حرفه‌ای‌تر باشد، لازم است تا این موارد را به یاد داشته و رعایت کنید:

  • در صورتی که مایل هستید چای شما حالت کرم و خامه‌ای بوده و غلظت داشته باشد، می‌توانید آب را از ترکیبات حذف نموده و فقط از شیر استفاده نمایید. همچنین می‌توانید شیر را به میزان بیشتری بجوشانید.
  • چنانچه دوست دارید تا چای شما رقیق‌تر بوده و به چای ساده شباهت داشته باشد، می‌توانید میزان آب را افزایش داده و از مقدار شیر کمتری استفاده کنید.
  • شما می‌توانید بسته به سلیقه خودتان، از هر ادویه و چاشنی دیگری که مایل هستید، استفاده کنید. برخی از بهترین گزینه‌ها در این میان هل، دارچین، میخک، بادیان و زنجبیل هستند.
  • در صورتی که شما می‌خواهید که شیر چایی را سرد بنوشید، باید بگذارید تا از حرارت آن کم شده و سپس مقداری یخ را به آن اضافه نمایید.

  • استفاده از شکر در چای شیر کاملاً اختیاری بوده و شما می‌توانید مطایق با سلیقه خود، آن را از ترکیبات این نوشیدنی حذف کنید. به طور کلی توصیه می‌شود تا از شیرین‌کننده‌های مصنوعی کمتری در نوشیدنی‌های خود استفاده نمایید.

  • در صورتی که تا به حال به هیچ عنوان از شیرچای استفاده نکرده‌اید، بهتر است تا از یک شیر چای ساده شروع کنید و پس از آن به سمت انواع پیچیده‌تر این نوشیدنی بروید.

  • توصیه می‌شود تا در ابتدا میزان کمی از این نوشیدنی را مصرف کرده و مطمئن شوید که به ترکیبات شیر چای آلرژی ندارید.
  • چای شیر از جمله نوشیدنی‌های گرم به شمار می‌رود و بهتر است که در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.
  • در روش تهیه چای شیر، بهتر است که از شیر محلی استفاده کنید.

 

انواع مختلف شیر چای 

از جمله معروف‌ترین و محبوب‌ترین انواع شیر چای باید به موارد زیر اشاره کرد:

·         شیر چایی هندی

این چای را که به عنوان چای ماسالا نیز شناخته می‌شود، با روش جوشاندن تهیه کرده و میزان ادویه و چاشنی این چای بسیار زیاد است. در این نوشیدنی علاوه بر چای، از زنجبیل، فلفل سیاه، میخک، هل و دارچین استفاده می‌گردد. لازم به ذکر است که این چای بسیار شیرین خواهد بود.

·         شیر چایی تایلندی

این نوشیدنی مخصوص کشور تایلند بوده و به‌ صورت سرد و به همراه یخ سرو خواهد شد. شیری که در این روش تهیه شیر چای به ‌کار می‌رود، بسیار غلیظ و پرچرب است. میزان شکر در این چای شیر بسیار اندک بوده و از جمله ادویه‌های مورد نیاز برای تهیه آن باید به دارچین، بادیان ستاره‌ای، تمبر هندی و هل اشاره نمود.

·         شیر چایی انگلیسی

شیر چایی انگلیسی، ساده‌ترین نوع شیر چایی به شمار می‌رود. در این روش، چای را در مدت زمان 5 تا 10 دقیقه درون قوری به دم می‌آورند و سپس به داخل فنجان می‌ریزند. پس از آن، شیر پرچرب و غلیظ را بر روی آن اضافه کرده و در نهایت آن را با چند حبه قند سرو می‌نمایند. این نوع شیر چای هیچگونه ادویه‌ای نداشته و مزه آن بسیار ملایم و ساده است.

·         شیر چایی با زردچوبه

شیر چایی با زردچوبه نیز خاستگاه هندی داشته و یکی از نوشیدنی‌های باستانی این کشور به‌ شمار می‌آید. تهیه این چای نیز با روش جوشاندن مستقیم بوده و می‌توان در آن به‌ جای شیر ساده، از شیر نارگیل نیز استفاده نمود. به طور معمول این چای شیرین نبوده و همان‌ گونه که از نام آن پیداست، میزان زیادی زردچوبه را داخل خود دارد. فلفل نیز از جمله ترکیبات موجود در این چای محسوب می‌شود. این چای جهت تقویت سیستم ایمنی بدن شما بسیار مفید خواهد بود.

·         شیرچای اوکیناوا

منشا شیرچای اوکیناوا نیز کشور ژاپن بوده و از ترکیبات این نوشیدنی باید به یک پایه چای سیاه خوش‌طعم با شیر و همچنین شکر قهوه‌ای اوکیناوا اشاره کرد. این مدل شکر قهوه‌ای منحصر به فرد که به کوکوتو نیز شناخته می‌شود، از طریق نیشکر خالص تهیه شده و از طعمی خاص و همچین ویتامین و مواد معدنی بسیار بالایی برخوردار است.

·         شیر چای هنگ کنگ

در مورد طرز تهیه شیرچای هنگ ‌کنگ باید گفت که با مواد اولیه چای سیاه و شیر تبخیر‌شده یا همان شیر غلظت یافته تهیه شده و یک نوشیدنی شیرین به شمار می‌رود. به طور معمول چای مورد استفاده برای این نوشیدنی غلیظ، از انواع چایی مانند سیلان خواهد بود. در زمان استفاده از شیر تبخیر شده، به طور معمول از شکر جهت شیرین‌ کردن چای استفاده می‌شود.

 

source

توسط visitmag.ir