معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه محدودیت سنی برای بارداری برداشته شده و سنین ۱۵ تا ۴۹ سال برای بارداری مناسب اعلام میشود، در عین حال خواستار توجه ویژه به قشر تحصیلکرده متاهل جامعه در برنامههای جوانی جمعیت در جهت الگوسازی شد.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: جوانی جمعیت یک مساله ملی و بسیار جدی است و علاوه بر مردم، نیاز به اقناع سازی تمام مسئولان دارد زیرا جوانی جمعیت فقط مساله دولت نیست و به کل کشور و تمام دستگاه ها مربوط می شود.
وی با بیان این که تصویب بودجه برای پیشبرد این برنامه ملی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و باید با کمک مجلس که تاکنون در زمینه برنامه های جوانی جمعیت خوب پیش آمده، اعتبارات لازم برای اجرای این برنامه لحاظ شود، اظهار کرد: از جمله مباحث مهم در این زمینه ساخت مسکن و خوابگاه های متاهلی برای دانشجویان شاغل به تحصیل است که باید حتما در برنامهریزیها مدنظر قرار گیرد.
رییسی افزود: سن ازدواج در افراد تحصیلکرده افزایش قابل ملاحظهای یافته و تعداد فرزندان در افراد متاهل تحصیلکرده هم کاهش داشته است. بنابراین باید با سرمایه گذاری روی این افراد برای سایر افراد جامعه در بحث جوان سازی جمعیت، الگوسازی کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که ارائه تسهیلات و مشوق ها به افراد متاهل تحصیلکرده برای فرزندآوری در آینده جمعیتی کشور تاثیر قابل ملاحظه ای دارد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه ها باید ارائه ایده های نو بر مبنای فرهنگ های بومی و منطقه ای در کشور باشد. البته این ایده ها لزوما اعطای تسهیلات مالی نیست. همچنین الگوسازی برای جامعه و جوانان با کمک گرفتن از چهره های شاخص علمی، فرهنگی و هنری نیز موثر است.
رییسی با بیان این که در دنیا روی این مساله که افراد از داشتن فرزند زیاد خجالت زده نباشند، کار شده است، افزود: کسی که چهار فرزند دارد باید بتواند در جامعه سرش را بالا بگیرد و به آن افتخار کند. نباید این دیگاه وجود داشته باشد که خانواده هایی که فرزند زیادی دارند از طبقات پایین جامعه هستند. باید روی مناطقی مانند شمال تهران که سن ازدواج بالاست و تعداد فرزندان زوج ها کم است، سرمایه گذاری کنیم تا این روند تغییر یابد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: وزارت بهداشت متولی سلامت کل جمعیت کشور است. بنابراین باید به برنامه های نظیر کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان هنگام زایمان و تولد نیز برای کمک به جلوگیری از کاهش جمعیت، بها داده شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی اضافه کرد: آمارهایی مانند کاهش مرگ مادران و نوزادان یا سن امید به زندگی در کشور نسبت به ۳۰ سال قبل روند افزایشی چشمگیری داشته است. امید به زندگی از ۵۵ سال به ۸۰ سال رسیده و اجرای این برنامه ها نیازمند تخصیص اعتبار است.
رییسی با بیان این که در ادبیات برنامه های حوزه بهداشت اصطلاح «مادران باردار پرخطر» حذف و تبدیل به «مادران نیازمند مراقبت های ویژه» شده است، گفت: اکنون محدودیت سنی برداشته شده و سنین ۱۵ تا ۴۹ سال برای بارداری مناسب اعلام می شود. همچنین تعداد مراقبت ها برای مادران باردار در سیستم شبکه بهداشتی کشور از چهار به دوازده برنامه ارتقا یافته است.