به گزارش سلامت نیوز به نقل از فاکس نیوز، نتایج بررسی این پژوهشگران که در ژورنال BMJ Open Sport & Exercise Medicine منتشر شد، نشان داد افرادی که در فواصلی در طول دوره نشستن طولانیمدت تمرینات کوتاهمدت مقاومتی در برابر وزن بدن انجام داده بودند، تقریباً ۳۰ دقیقه بیشتر از افرادی که کمتحرک بودند، خوابیدهاند.
تمرینهای مقاومتی در برابر وزن بدن شامل تمرینهایی مانند درازونشست، شنا رفتن، اسکات یا اسکوات، لانج (lunges) (اسکات تکپا) میشوند که به خصوص برای افرادی که در خانه ورزش میکنند و به سالن ورزشی نمیروند یا در حال مسافرت هستند، سودمند هستند.
اگر چه این نوع تمرینهای ورزشی بر کارایی خواب یا تعداد بیداریهای شبانه تأثیری نداشتند، اما زمان کلی خواب را بدون مختل کردن کیفیت خواب بهبود بخشیده بودند.
پژوهشگران نیوزیلندی که این بررسی را انجام دادهاند، میگویند: «اختصاص دادن زمانهایی در فواصل سایر کارها به ورزشهایی مقاومتی در برابر وزن بدن در هنگام عصر میتواند به طور بالقوه دوره خواب و زمان کلی خواب را بهبود بخشد و سایر جنبههای کیفیت خواب یا فعالیت جسمی را در ۲۴ ساعت بعدی مختل نمیکند.»
کارشناسان میگویند این تمرینها میتوانند دورههای بسیار کوتاه از فعالیت بدنی نسبتا کمشدت را تامین کنند که هر کسی میتواند در ساعات عصر انجام دهد. امروزه همه میدانیم که دورههای طولانی بیحرکتی میتواند چه مضراتی برای سلامت ایجاد کنند.
افزایش ۳۰ درصدی خطر مرگ و میر یکی از پیامدهای سبک زندگی بیش از حد بیتحرک است.
به طور معمول ورزش درعصرها به عنوان بخشی از عادات بهداشتی برای خواب خوب شبانه توصیه نمیشده است.
اما یک بررسی کوچک دیگر هم که نتایج آن اخیرا در ژورنال پزشکی ورزشی منتشر شده است، نشان داد که افراد میتوانند در بعدازظهرها هم ورزش کنند، به شرطی که دست کم یک ساعت پیش از زمان خواب از فعالیت شدید ورزشی پرهیز کنند.
پژوهشهای دیگر نیز نشان دادهاند که ورزش در بعدازظهر میتواند باعث کارآمدتر شدن انسولین در کاهش میزان قند خون شود و این موضوع به نوبه خود به جلوگیری ازافزایش وزن و دیابت نوع ۲ میانجامد که یک پیامد شایع چاقی است.