کد خبر: 267358
تاریخ انتشار: چهارشنبه 31 مرداد 1403 – 11:46
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر سارا موحد اظهار کرد: با توجه به اینکه ایام پیاده روی اربعین حسینی مصادف با فصل گرما بوده و میزان تعریق بالا است و گروه های مختلف سنی به پیاده روی اربعین می روند، ممکن است دچار کم آبی شوند لذا برای پیشگیری از کم آبی بدن، زائرین حتما آب، چای، میوه جات و سبزی جات همراه خود داشته باشند. میوه جات و سبزی جات مایعات فراوانی دارند و چون جذب آن ها آهسته است، بنابراین باعث می شود فرد دیرتر دچار کم آبی شود.
استادیار گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: افراد حتما از غذاها و میان وعده های خشک که غیر قابل فاسد شدن هستند از جمله، نان، انواع آجیل و بیسکویت در کوله پشتی خود همراه داشته باشند و با توجه به اینکه سالمندان و کودکان زودتر دچار گرسنگی می شوند باید وعده های متعددی داشته باشند. سالمندان ممکن است احساس تشنکی آنها دقیق نباشد، بنابراین حتما باید مایعات کافی با بطری های مدٌرج همراه خود داشته باشند.
وی اضافه کرد: با توجه به طولانی بودن مسیر پیاده روی اربعین و شرایط آب و هوا زائرین ممکن است، دچار گرما زدگی شوند. از جمله علائم گرما زدگی، شروع آن با ادرار پر رنگ است و نیز چروک شدن پوست که با کشیدن آن به سرعت به حالت عادی برنمی گردد. در حالت شدیدتر گرمازدگی، فرد ممکن است دچار تهوع، استفراغ و خواب آلودگی شود.
دکتر موحد در ادامه به زائرین توصیه کرد، از کلاه های لبه دار و لباس های روشن تر به خصوص در لایه های زیرین استفاده کنند، چرا که باعث می شود فرد احساس گرمای کمتری داشته باشد. زائرین قبل از اقدام به پیاده روی اربعین در صورت مصرف دارو باید با پزشک مربوطه مشورت های لازم را انجام دهند. تیم پزشکی قاعدتا با زائرین در این مسیر همراه هستند، لذا در صورت بروز هر گونه مشکل باید آنها مشورت کرد.
source