کارشناسان طب ایرانی بر این باورند که با رعایت چند نکته ساده میتوان از بروز مشکلات گوارشی در پیادهروی اربعین جلوگیری کرد. در فصل تابستان، با افزایش دما، سیستم گوارش انسان به تدریج ضعیفتر میشود. این موضوع نشاندهنده حکمت نیاکان ماست که در فصول گرم از مصرف غذاهای سنگین پرهیز میکردند. همچنین، در طول پیادهروی طولانی اربعین، ممکن است معده دچار افزایش دما و کاهش رطوبت شود که این امر میتواند به ضعف در هضم منجر گردد.
به توصیه متخصصین طب ایرانی، برای پرهیز از یبوست و درمان آن میتوان به تدابیر سادهای اشاره کرد:
– مصرف مایعات کافی و خوب و زیاد جویدن غذا
– پرهیز از پرخوری و در هم خوری، مصرف زیاد ادویه گرم و خشک و افراط در مصرف خوراکیهای یبوست آور مانند ذرت، برنج، چای پررنگ و کنسروها و…..
– استراحت کافی و پرهیز از بیداری طولانی مدت شبانه
– ماساژ شکم در جهت عقربههای ساعت با روغنهایی چون کرچک، بادام شیرین یا بنفشه (به ویژه در کودکان و سالمندان)
– خوردن ۷-۵ عدد انجیر خیسانده در آب یا آب و گلاب، صبح ناشتا
– مصرف آشهای ساده و سوپهای کم حبوبات و پر سبزیجات با روغن بادام شیرین یا روغن زیتون
– استفاده از ملین های ملایم (مانند هویج آب پز یا خام نرم رنده شده، میوههای شیرین و آبدار تابستانی مانند آلو و هلو و شفتالو و شلیل یا آب کامل آنها، توت تازه یا خشک، انگور رسیده به ویژه انگور عسکری یا یاقوتی درشت، مویز و شربت خاکشیر با آب گرم) و در صورت نیاز بیشتر، شیرخشت، شربت گل سرخ، شربت بنفشه و روغن بادام شیرین
-خوردن یک قاشق غذاخوری مربای سیب یا به، یا مکیدن یک قاشق مرباخوری از رب آنها، نیم ساعت پس از وعدههای غذایی (تقویت معدههای ضعیف و کمک به دفع بهتر)
– نوشیدن جوشانده یا محلول یک قاشق غذاخوری ترنجبین در یک لیوان شیر یا آب جوش، شب پیش از خواب (به ویژه در سالمندان)
– توجه بانوان باردار باید از مصرف گیاهان و داروهای مسهل قوی و همچنین مصرف سنا، صبر زرد (آلوئه ورا) بپرهیزند و در مصرف گل بنفشه، گل ختمی گل پنیرک و خاکشیر هم احتیاط بسیار به خرج دهند.
۳۱ مرداد ۱۴۰۳ ۱۲:۱۸
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)
source