به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری مشهد ،حسن کلیدری با اشاره به نیاز و ضرورت اجرای طرح ایست کار برای کلانشهر مشهد گفت: باتوجه به شرایط و اوضاع اقتصادی جامعه و مصوبه شورای شهر مشهد، شهرداری مشهد مقدّس با هدف تکریم و ساماندهی کارگران سرگذر و همچنین ارتقاء زیبایی و طراوت نمای شهر، از اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ پروژهای را تحت عنوان ساماندهی کارگران ساختمانی و موقت و با هدف راه اندازی ۱۲ایستکار ساماندهی در سطح شهر تا پایان سال ۱۳۹۹ کلید خورد و در حال حاضر 11ایستکار در سطح شهر فعال است.
مدیر عامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری مشهد بیان کرد: از آنجایی که طرح ساماندهی کارگران ساختمانی با چنین وسعتی برای اولین بار در کشور و در شهر مشهد مقدس آغاز به کار میکرد، این امر نیازمند همکاری تمام دستگاههای اجرایی بود که در همین راستا پس از پیگیریهای متعدد تفاهم نامهای نیز با محوریت استانداری، ۱۲دستگاه اجرایی و همچنین ۲ تشکل مردم نهاد به امضاء رسید.
وی در خصوص تعهدات ایستکارها اظهار کرد: تامین منابع مالی و احداث ایستکارهای مورد نیاز در نقاط شناسایی شده سطح شهر، تامین منابع مالی و تجهیز ایستکارهای احداث شده سطح شهر، اطلاعرسانی و فراخوان عمومی محیطی جایگاههای تعیین شده، تبلیغات محیطی و تبلیغات در فضای مجازی، هوشمندسازی فرآیند و ارائه خدمات غیر حضوری و تلفنی از جمله تعهدات است.
کلیدری افزود: در مسیر طرح ساماندهی کارگران ساختمانی معضلاتی نیز شناسایی شد که از جمله آنها میتوان به حضور افراد کارگرنما و متکدی در سطح شهر اشاره کرد که با هدف گدایی مدرن در خارج از محدوده ایستکارهای ساماندهی باعث برهم زدن نظم جامعه میشوند، اشاره کرد. در این خصوص با پیگیری و هماهنگیهای صورت گرفته با حوزه قضایی و دستور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم از ظرفیت نیروی اجرائیات و سد معبر مناطق در راستای هدایت این دست از افراد به ایستکارهای ساماندهی نیز استفاده میشود.
وی ادامه داد: در طرح ساماندهی کارگران ساختمانی و موقت، تاکنون اعزام 788 هزار نیروی کارگر به پروژههای شخصی و 32هزار نفر به پروژههای شهرداری صورت گرفته است؛ همچنین بالغ بر 13هزار نفر ثبت سامانه شدهاند و دارای کارت عضویت طرح ساماندهی هستند.
مدیر عامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری مشهد در خصوص اهداف پیشروی این طرح گفت: لازمه موفقیت این طرح، همکاری شهروندان و کارفرمایان است که در خصوص گرفتن کارگر فقط به ایستکارها مراجعه کرده و از کارگرنماهایی که در معابر توقف کردهاند، استفاده نکنند. همچنین یکی دیگر از اهداف، استفاده از ظرفیت تفاهم نامه ابلاغ شده توسط استانداری به جهت پایکار آوردن سایر دستگاههای اجرایی در حوزه کار و کارگری است.
وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بیمه کارگران ساختمانی کشور جهت تشویق کارگران به حضور در ایست کارها و کمک به معیشت این قشر زحمتکش، دعوت از خیرین به جهت استفاده از ظرفیت ایستکارهای ساماندهی طبق مصوبات شهرداری و راه اندازی سیستم امتیازدهی و نظام رتبه بندی کارگران ایست کارها از دیگر اهداف پیش روی این طرح است.
source