با انجام این تغییرات کوچک و ساده در زندگی روزمره، می‌توانید به طور چشمگیری خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهید!

زوال عقل

کارشناسان به تازگی اعلام کردند مصرف تنها یک وعده اضافی سبزیجات در روز در دهه ۴۰ سالگی می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

یک مطالعه جدید نشان داده است عادات زندگی در میانسالی قوی‌ترین فاکتور پیش‌بینی‌کننده احتمال ابتلا به فراموشی یا زوال عقل در سنین بالاتر است.

دکتر کلی کارا، که بر روی این مطالعه در ایالات متحده کار می‌کرد، گفت: «بهبود الگو‌های غذایی تا میانسالی ممکن است بر عملکرد ذهن تأثیر بگذارد و از زوال عقل در سال‌های بعد جلوگیری کند.» در اینجا برخی از روش‌های آسان برای سلامتی ذکر شده است…

شکلات: مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد نشان داد که خوردن شش تکه شکلات تلخ ۷۰ درصد می‌تواند قدرت حافظه را تا ۱۰ درصد افزایش دهد. این اتفاق به دلیل آنتی اکسیدان‌های شکلات است که مولکول‌های مضری در مغز به نام رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند.

سلامت دهان و دندان: حفظ بهداشت دهان و دندان می‌تواند به سلامت مغز نیز کمک کند. بیماری‌های لثه خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری‌ها مانند آلزایمر، بیماری‌های قلبی، سرطان لوزالمعده و دیابت را افزایش می‌دهد. دانشمندان توصیه می‌کنند دندان‌های خود را دو بار در روز به مدت دو دقیقه مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.

خندیدن: چه جوک گفتن، تماشای یک فیلم کمدی یا خندیدن با پست‌های فضای مجازی، همه این‌ها می‌توانند به مغز کمک کنند. خندیدن با ترشح مواد شیمیایی مفید در مغز، مانند سروتونین و دوپامین، با خلق و خوی بد و افسردگی که از عوامل خطر زوال عقل هستند مبارزه می‌کند.

خواب کافی: هفت تا هشت ساعت خواب در شب برای کاهش خطر زوال عقل در میانسالی ضروری است. خواب بی‌کیفیت مانع از پاکسازی سموم از بدن می‌شود. کاهش مصرف کافئین و قطع خواب بعدازظهر به خواب بهتر کمک می‌کند.

کنترل میزان کلسترول: کلسترول بالا با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل همراه است؛ بنابراین لازم است که به طور منظم میزان کلسترول خود را چک کنید.

استفاده از روغن‌های ضروری: ریختن تنها چند قطره روغن ضروری، مانند اسطوخودوس، روی بالش نیز به خواب کمک خواهد کرد. شرکت کنندگان در یک مطالعه دانشگاه کالیفرنیا در سال ۲۰۲۳ که به مدت دو ساعت در یک دوره شش ماهه در معرض این عطر قرار گرفتند، ۲۲۶ درصد بهبودی در حافظه خود مشاهده کردند.

مصرف توت فرنگی: توت فرنگی حاوی ترکیبی است که از گره خوردن پروتئین‌ها در مغز جلوگیری می‌کند. این تجمع پروتئین یکی از علائم آلزایمر است و با اثرات ضد التهابی مصرف توت فرنگی کاهش می‌یابد.

عدم تماشای بیش از حد تلویزیون: یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد افرادی که بیش از چهار ساعت مداوم به تماشا تلویزیون می‌نشینند، ۲۴ درصد بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند، زیرا تماشا تلویزیون یک فعالیت منفعل است.

بیرون رفتن از خانه: قرار گرفتن در معرض اشعه‌های خورشید فقط برای ۹ دقیقه در روز سطح ویتامین دی را افزایش می‌دهد. افرادی که دچار کمبود ویتامین دی هستند ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

جدول و پازل: فعالیت‌هایی مانند حل کردن جدول، سودوکو و پازل‌ها احتمال ابتلا به زوال عقل را تا ۹ درصد کاهش می‌دهند. این فعالیت‌ها با تحریک رشد نورون‌های مغز به سلامتی کمک می‌کنند.

نوشتن با دست غیر غالب: ممکن است عجیب به نظر برسد، اما انجام کار‌هایی مانند نوشتن با دست غیرغالب نیز می‌تواند به سلامتی مغز کمک کنند.

در آغوش گرفتن حیوانات: حیوانات احساس تنهایی و افسردگی را کاهش می‌دهند. این احساسات منفی با ایجاد زوال عقل در میانسالی ارتباط دارند.

بازگشت به مدرسه: مطالعات نشان داده اند تحصیلات بالاتر خطر زوال عقل را کمتر می‌کند. یادگیری مسائل جدید باعث ارتباطات جدید میان سلول‌های مغز می‌شود.

برونگرایی و اجتماعی بودن: تنهایی، افسردگی، انزوا و بی‌هدفی همگی احتمال زوال عقل را افزایش می‌دهند. ملاقات با افراد جدید و صرف وقت برای آشنایی با آن‌ها نیز خطر زوال عقل را کاهش می‌دهد.

آموختن مهارت‌های جدید: افرادی که زمان بیشتری را صرف یادگیری می‌کنند، شبکه‌های قوی‌تری از سلول‌های عصبی در مغز خود ایجاد می‌کنند.

ترک سیگار: ترک سیگار یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانید برای تقویت سلامت مغز انجام دهید.

زوال عقل

کاهش فشار خون: تحقیقات نشان می‌دهد مدیریت فشار خون بالا در حدود ۳۰ و ۴۰ سالگی ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. اگر بیش از ۴۰ سال دارید، مهم است هر پنج سال یک بار معاینه شوید.

کم کردن صدا: کارشناسان رابطه‌ای مستقیم بین کاهش شنوایی و افزایش خطر زوال عقل پیدا کرده‌اند. قرار گرفتن مداوم در معرض صدای بلند منجر به آسیب به گوش می‌شود.

دوری از ورزش‌های خشن: طبق تحقیقات جهانی که در حال انجام است، این ورزش‌ها می‌توانند در خطر ابتلا به زوال عقل نقش داشته باشند. مطالعات ارتباط مستقیمی بین ضربه‌های مکرر به سر و آسیب مغزی که می‌تواند منجر به زوال عقل شود، پیدا کرده‌اند.

وقت گذرانی با دوستان: ارتباطی مستقیم میان احساس تنهایی و مرگ و میر وجود دارد. تحقیقات همچنین نشان داده‌اند تعاملات اجتماعی اثرات مثبتی بر عملکرد مغز دارند.

ارتباط خود را حفظ کنید: مطالعات نشان داده است که انزوای اجتماعی با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است؛ بنابراین حفظ ارتباط با اطرافیان راهی عالی برای مراقبت از عملکرد مغز است.

پیوستن به کلاس ورزشی: ورزش گروهی می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۲۸ درصد کاهش دهد. برای تجربه بیشترین فواید ممکن، انجمن آلزایمر توصیه می‌کند چندین بار در هفته، هر بار ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای: مصرف زیاد نمک با بیماری‌های قلبی و زوال عقل همراه است. انجمن آلزایمر پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای را توصیه می‌کند که می‌تواند خطر زوال عقل را تا ۲۳ درصد کاهش دهد. این رژیم غذایی شامل مصرف زیاد میوه، سبزیجات و غلات کامل، مصرف متوسط ماهی‌های چرب و لبنیات و مصرف کم گوشت، قند و چربی‌های اشباع شده است.

کاهش وزن: مشخص شده است که اضافه وزن در سنین ۳۵ تا ۶۵ سالگی خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

درمان وضعیت روحی-روانی: مشخص شده است که افسردگی خطر ابتلا به زوال عقل در سنین بالا را دو برابر می‌کند.

source

توسط visitmag.ir