کارشناس دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: استفاده از مایعات به اندازه کافی و عرقیاتی که طبع خنکتر دارند مثل عرق کاسنی، شاتره، و استفاده از تخم خرفه به تنظیم حرارت بدن و پیشگیری از گرمازدگی کمک میکند.
دکتر نیک نفس در ادامه گفت: استفاده از مایعات به اندازه کافی و عرقیاتی که طبع خنکتر دارند مثل عرق کاسنی، شاتره، و. انواع شربتهای سنتی مثل خاکشیر، بالنگ و استفاده از تخم خرفه خیلی به تنظیم حرارت بدن و پیشگیری از گرمازدگی کمک میکند.
نیک نفس با اشاره به اینکه افرادی که مستعد هستند مثل کودکان، خانمهای باردار و افراد مسن در ساعاتی از روز که حرارت و دمای هوا خیلی بالاست نباید در معرض گرما قرار گیرند.
به گفته کارشناس دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت؛ طب ایرانی برای برای حفظ سلامتی در هر فصل توصیههایی دارد البته فصل تابستان از دیدگاه رشته طب ایرانی دارای مزاج گرم و خشک است در شرایطی که هوا گرمتر میشود قدرت هضمی بدن کاهش پیدا میکند توصیه میشود میزان غذایی که افراد استفاده میکنند کمتر از همیشه باشد و کیفیتش متناسب با مزاجشان تنظیم شود.
وی ادامه گفت: انجام خونگیریهای خاص مثل حجامت و فصد درهوای گرم تابستان نباید انجام شود.
نیک نفس افزود: در برخورد با فرد گرمازده پاهای او را بالاتر از سطح بدن قرار داده و لباسهای او را کم کنید. از گرفتن دوش آب خیلی سرد به دلیل ایجاد شوک ناگهانی و قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر خودداری کنید. همچنین از نوشیدن مایعات بسیار سرد پرهیز کنید، اسپری کردن گلاب بر سر، صورت و جلوی گردن یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب بر روی سر در رفع گرمازدگی موثر است.
source