سرپرست اداره کل فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: شاخصهای مدونی برای پایش و نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی تعریف شده و وزارت بهداشت هر سال شاخصها را بهبود میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر عبدالعظیم بهفر در همایش روز جهانی ایمنی غذا گفت: در سازمان غذا و دارو از قبل برنامههایی برای پایش و نظارت بر فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی انجام میشد، اما در دولت سیزدهم ضابطههای بهبود این شاخصها با جدیت مدنظر قرار گرفته و بهبود سالانه داشته است.
وی افزود: در این دولت انبارهای مواد غذایی سراسر کشور پایش و رتبه بندی شد و امیدواریم که انبارهای زنجیره تولید هم در ارزیابی قرار گیرد و فرآوردهای که در نهایت به دست مصرف کننده میرسد، الزامات سلامت را داشته باشد.
دکتر بهفر با بیان اینکه نظارتبر فراوردههای خوراکی و آشامیدنی در سه سطح انجام میشود گفت: سطح اول نظارتی در کارخانهها به وسیله مسئولان فنی و سطح دو در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام میشود؛ سطح سوم نیز نظارتهای موردی و ادواری از واحدهای تهیه و تولید است.
وی افزود: تشدید نظارتها در سطح عرضه و در کارخانهها به صورت موردی و دورهای از طریق دانشگاههای علوم پزشکی در دست انجام است.
مشارکت مردم در ایمنی غذا با انتخاب مواد غذایی مفید و سالم
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش گفت: در بخش مصرف دو نکته مهم است؛ اعتماد به مُهر استاندارد که به منزله تایید وزارت بهداشت است و دوم اینکه براساس نیاز بدن انتخاب کنیم.
دکتر حسین فرشیدی افزود: تغذیه مهم است و اهمیت آن زمانی بیشتر مشخص میشود که میبینیم ابتلا به بسیاری از بیماری ها، هزینههای تحمیلی زیاد و رنج بیماری ها، ناشی از تغذیه ناسالم و نامناسب است.
فرشیدی گفت: طبق آمارهای جهانی سرطانها و بیماریهای گوارشی و کلیوی به رتبه بالاتری در سایر بیماریها دارند و این به نوع تغذیه ما بر میگردد.
او ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد از بیماریها غیر واگیر است و عوامل ابتلا به آن، تغذیهای است که رتبه بسیار مهمی را به خود اختصاص داده و ما میتوانیم از آن جلوگیری کنیم. وی با اشاره به اهمیت تاثیر عوامل تغذیهای گفت: اگر تغذیه رعایت شود بسیاری از بیماریها پیشگیری میشود.
هشدار نسبت به عوارض مصرف نمکهای رنگی و سنتی در کشور
حیدر محمدی، معاون غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در مراسم روز جهانی ایمنی غذا در مرکز همایشهای صداو سیما، گفت: با نمونه برداریهایی که انجام دادهایم، ۱۰۰ درصد نمکهای رنگی و سنتی موجود در بازار کشور آلوده به فلزات سنگین هستند.
وی از تشکیل کانون صنفی مسئولان فنی برای استقلال مسئولان فنی در کارخانههای تولید محصولات غذایی و خوراکی و آشامیدنی خبر داد و گفت: شناسنامه دار شدن اراضی کشاورزی و برون سپاری امور غیر حاکمیتی، بخش دیگری از فعالیتهای سازمان غذا و دارو در حوزه غذا است.
محمدی با اشاره به وجود ۴۵ آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو، افزود: ۶۳ آزمایشگاه وابسته به وزارت بهداشت در کشور میتوانند ۶۰۰ نوع سم را پایش و شناسایی کنند.
source