به گزارش صدای بورس، تقاضای ابتدایی امروز بورس با افزایش عرضه‌ها در ساعات پایانی معاملات پاسخ داده شد و تقاضا تا پایان معاملات ادامه نیافت.

هرچند شاخص برای چهارمین روز پی در پی ریزش کرد، اما همچنان در میانه دو سطح حمایت و مقاومت ماندگار است. از سوی دیگر، حجم معاملات همچنان پایین است، بنابراین به نظر نمی‌رسد دامنه نوسان شاخص زیاد شود.

* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات روز جاری با افت ۲۳۰۰ هزار واحدی کار را تمام کرد تا بازار همچنان در باکس (بین دو محدوده مقاومتی و حمایتی) قرار گرفته باشد. محدوده حمایتی برای این روهای شاخص مقدار ۱ میلیون و۹۵۰ هزار واحدی به بالا است و محدوده مقاومتی برای شاخص نیز سطوح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی به پایین است.

اما در حال حاضر شاخص تقریباً در محدوده‌های میانی قرار گرفته است و باید دید که برای روزهای آینده بازار سرمایه چه اتفاق رخ خواهد داد.

* بورسی ها تورم خوار نیستند

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه ، گفت: دستکاری متغیرهای ریسک‌های سیستماتیک در اختیار فعالان بازار سهام نیست. این قبیل ریسک در ایران نسبت به سایر کشورها و بازارها بیشتر است. ساختارهای اقتصاد ایران استاندارد و با ثبات نیست و به طور کلی در چنین شرایطی اقتصاد از ظرفیت پیش‌بینی‌پذیری هم برخودار نخواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در یک ماه اخیر با توجه به جنگ میان رژیم صهیونیستی و فلسطین فقط سرمایه‌گذارانی که طلا داشتند، با رشد همراه شدند. سایر فعالان بازارهای مالی نظیر بازار سرمایه و ارز شاهد کاهش میزان بازدهی در سبد سرمایه‌گذاری خود بودند.

وی افزود: در بازار سرمایه باید انتظار از ناشران بالا رود و سرمایه‌گذاران مطالبه‌گر باشند. بعضا اتهامی به فعالان بازار سرمایه زده می‌شود مبنی بر این که، فعالان این بخش تورم‌خوار هستند یا از دلار و کاهش ارزش پول ملی نفع می‌برند که اینطور نیست.

* افت شاخص کل بورس برای چهارمین روز متوالی

در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس ۲ هزار و ۳۳۸ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۶ هزار و ۲۴۱ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۱۲ صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افزایش هزار و ۸۶۲ واحد در رقم ۷۰۳ هزار و ۷۹۴ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت ۲۷ صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با رشد ۱۴۰ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۸۴ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش ۶۹۸ واحد به سطح ۱۲۶ هزار و ۹۴۶ واحد رسید.

* پنجمین روز خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی شد و ۲۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، وسالت (بانک رسالت) و بپاس (بیمه پاسارگاد) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای کفرا ()، ثفارس (توسعه و عمران فارس) و فصبا () تعلق داشت.

* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۵ هزار و ۸۸۶ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۷ هزار و ۴۰۸ میلیارد تومان بود که ۴۷ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۲۰ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان رسید.

* صف‌های خرید و فروش بورس

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۲۵۵ نماد و تعداد نمادهای منفی ۵۴۶ نماد بوده است. یعنی حدود ۶۸ درصد نماد ها سرخ پوش بودند.

در داد و ستدهای روز جاری ۳۸ شرکت به ارزش ۳۷۲ میلیارد تومان درگیر صفوف سنگین فروش بودند، ۴۳۶ میلیارد تومان هم ارزش صفوف طولانی خریدی بود که برای ۵۵ شرکت به ثبت رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۴.۸ میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها به ۱۹.۸ میلیون تومان رسید.

منبع:فارس

source

توسط visitmag.ir