این نوع محصول پر از چربیهای سالم و پروتئینه، که برای رشد مغز و چشم جنین حیاتیان. علاوهبر این، مغزها منبع غنی از آهن، فولات و منیزیم هستن، که به رشد استخوان و اعصاب جنین کمک میکنه.
فواید خوردن آجیل در بارداری
منبع خوبی از فیبر هستند، که به رفع مشکلات گوارشی رایج در دوران بارداری مثل یبوست کمک میکنه. این مشکلات اغلب به دلیل تغییرات هورمونی به وجود میآن. علاوهبر این، این نوع محصولات منبع مناسبی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ هستن، که بهویژه در گردو فراوانه. بعضی از مغزها مثل بادام هندی، مقدار قابلتوجهی آهن دارن. خواص بادام هندی و بادام درختی هم که فراوونه.
-
تامین مواد مغذی موردنیاز مادر و جنین
این محصولات سرشار از مواد مغذی ضروری مثل پروتئین، فیبر، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی هستن. این مواد برای رشد و تکامل خوب جنین خیلی مهمن و حتی میتونن سلامت خود مادر رو هم تضمین کنن.
پر از اسیدهای چرب امگا ۳ هستن، که برای رشد مغز و سیستم عصبی جنین ضروریه. خوردن آجیل تو بارداری میتونه عملکرد شناختی رو بهتر و خطر اختلالات رشدی رو کم کنه.
-
تقویت سیستم گوارش
مغزها فیبر بالایی دارن که به رفع یبوست که مشکل رایجی تو دوران بارداریه، کمک میکنه. خوردن آجیل میتونه باعث عملکرد منظم رودهها و بهتر شدن گوارش بشه.
-
پیشگیری از دیابت بارداری
این خوراکیهای مفید شاخص گلیسمی پایینی دارن و میتونن به تنظیم قند خون و کاهش خطر دیابت بارداری کمک کنن.
-
پیشگیری از فشار خون
مغزها سرشار از پتاسیم هستن، که میتونه به پایین آوردن فشار خون و کاهش خطر فشار خون بالا تو دوران بارداری کمک کنه.
۶ آجیلی که زنان باردار باید بخورند
تو دوران بارداری میتونین با خیال راحت آجیل بخورین و کلی هم آجیل خوشمزه هست، که میتونین انتخاب کنین. اما این ۶ تا آجیل رو بهطور خاص به زنان باردار توصیه میکنن:
-
بادام درختی
بادام درختی کلی چربی سالم، فیبر، پروتئین، ویتامین E و منیزیم داره. منیزیم برای کنترل قند خون خوبه، واسه همین اگه دیابت بارداری دارین، بادام یه گزینه عالی برای رژیمتونه.
-
گردو
گردو خاصیت آنتیاکسیدانی فوقالعادهای داره و پر از امگا ۳ هست، که برای مغز و حتی بهتر شدن حال و هوای آدم مفیده. میتونین گردو رو تو کلی غذا و دسر، از کیک میوهای گرفته تا مرغ شکمپر استفاده کنین.
-
بادام هندی
بادام هندی پر از چربیهای غیراشباع، مثل اسید اولئیک و پالمیتولئیک اسید، و مقدار خوبی آهن و ویتامین K هست. کرم بادام هندی یه جایگزین عالی برای خامه قنادیه و کالریش خیلی کمتره. این آجیل رو میشه تو انواع غذاهای سرخکردنی، خورشها و کیکها هم به کار برد. پس خرید بادام هندی رو به چشم خرید تنقلات نگاه نکنین، این محصول میتونه جز جدانشدنی آشپزی برای زنان باردار باشه.
-
گردوی آمریکایی
گردوی آمریکایی یا همان پکان منبع خوبی از منگنز و مس هست، که به سوختوساز بدن و کاهش التهاب کمک میکنه. این ویژگی برای زنان باردار خیلی مفیده. همچنین سرشار از ویتامین E هست. خانمهای باردار باید روزی بیشتر از ۳۰ میلیگرم ویتامین E مصرف نکنن، ولی این مقدار معادل بیش از ۱۰۰ گرم پکان هست، که خیلی بیشتر از یک وعده معمولیه. در ضمن پکان قند خیلی کمی داره.
-
فندق ماکادمیا
ماکادمیا پر از چربیهای غیراشباعه، که برای سلامت قلب مفیده. این محصول پتاسیم هم داره، که به تنظیم تعادل مایعات و الکترولیتهای بدن کمک میکنه. اگه تو بارداری گرفتگی عضله پا دارین، خوردن غذاهایی که پتاسیم و منیزیم بالایی دارن مثل مخلوط بادام و ماکادمیا، میتونه کمکت کنه. این آجیل کربوهیدرات و قند کمی داره و فیبرش هم خوبه.
-
آجیل برزیلی
آجیل برزیلی منبع خوبی از ماده معدنی سلنیوم هست، که یک آنتیاکسیدان قویه و میتونه از بدن در برابر کلی بیماری مزمن محافظت و به سلامت تیروئید کمک کنه. اگه تو بارداری هوس شکلات میکنین، آجیل برزیلی با شکلات تلخ رو امتحان کنین. آجیل برزیلی یه میانوعده متعادله که هم چربیهای خوب داره و هم مواد مغذی.
چه زمانی از آجیل خوردن پرهیز کنیم؟
هیچ نوع خاصی از آجیل وجود نداره، که در دوران بارداری ممنوع باشه، مگر اینکه به اون حساسیت داشتهباشین. با این حال، کارشناسان توصیه میکنن که:
- آجیل رو به اندازه بخورین، چون چربی بالایی داره. پس بهجای پرهیز از خوردن آجیل، بهتره در مصرفش زیادهروی نکنین.
- از خوردن آجیلهای نمکی پرهیز کنین، چون مقدار نمکشون زیاده و بهتره آجیل خام و بدون نمک مصرف کنین.
- به جای اینکه همیشه آجیل رو بهتنهایی بهعنوان میانوعده بخورین، میتونید اون رو به غذاهای دیگه اضافه کنین؛ مثلا بادام هندی خرد شده رو داخل خورشت بریزین یا بادام پرک رو روی غذاهای سرخکردنی بپاشین.
- آجیلها از اون دسته خوراکیهایی هستن که ممکنه باعث حساسیت بشن و بعضیها ممکنه نسبت بهشون واکنش آلرژیک نشون بدن. اگه یه خانم باردار به آجیل حساسیت داره، باید تو این دوران از خوردنش پرهیز کنه، چون علاوهبر خودش روی سلامت جنینش هم اثر میگذاره.
- آجیلها پرکالری هستن و خوردن بیش از حدشون میتونه منجر به اضافهوزن بشه. پس خانمهای باردار باید آجیل رو به اندازه بخورن و از زیادهروی خودداری کنن.
- آجیلها ممکنه به باکتریهایی مثل سالمونلا آلوده باشن، که باعث مسمومیت غذایی میشن. خانمهای باردار باید مطمئن بشن که آجیلها به درستی نگهداری و آمادهسازی شدن تا خطر آلودگی کم بشه. پس باید نسبت به خرید پسته و آجیلهای دیگه، حساسیت به خرج بدین و اون رو فقط از عرضهکننده معتبر خریداری کنید.

توصیه هایی برای خوردن آجیل در بارداری
براساس فایدهها و خطرات خوردن آجیل در دوران بارداری، این توصیهها رو در نظر داشته باشین:
- همه آجیلها مثل هم نیستن و بعضیهاشون سالمتر از بقیهان. خانمهای باردار بهتره آجیلهایی رو انتخاب کنن، که مواد مغذی ضروری زیادی دارن، مثل بادام، گردو و پسته.
- با اینکه آجیل یک خوراکی سالمه، کالریش هم زیاده و اگه زیاد بخورینش میتونه باعث اضافهوزن بشه. پس خانمهای باردار باید آجیل رو به اندازه بخورن و زیادهروی نکنن.
- خانمهای باردار قبل از اینکه هر تغییری تو رژیم غذاییشون بدن، از جمله اضافه کردن آجیل، باید با دکتر یا یک متخصص تغذیه مشورت کنن. اونها میتونن با توجه به وضعیت سلامتی و نیازهای بارداری، توصیههای مخصوص به خودتون رو بهتون بدن.
- آجیل یک مکمل سالم برای رژیم غذایی متعادله، اما نباید تنها منبع مواد مغذی باشه. خانمهای باردار باید آجیل رو در کنار بقیه غذاهای پر مغذی مثل لبنیات، میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی تو رژیم غذاییشون بگنجونن.
جمع بندی
در نهایت، آجیل یک خوراکی پر از مواد مغذیه که میتونه فواید زیادی برای خانمهای باردار و جنینشون داشتهباشه. آجیل منبع عالی مواد مغذی ضروری مثل پروتئین، فیبر، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنیه، که برای رشد و تکامل سالم خیلی مهمن. خانمهای باردار باید از خطرات خوردن آجیل هم آگاه باشن؛ مثل حساسیتها و اضافهوزن. با انتخاب درست آجیل، خوردن به اندازه، پرهیز از حساسیت، نگهداری و آمادهسازی صحیح و مشورت با پزشک، خانمهای باردار میتونن با خیال راحت آجیل رو به رژیم غذاییشون اضافه کنن، تا سلامتی خودشون و نوزادشون رو تضمین کنن.
source